Avaldage ainult asjassepuutuvat isiklikku teavet

Kõik sõnumid ei ole avalikult kuulutamiseks. Oluline on enne jagamist mõelda, sest avalikku sisu saavad kõik leidjad kopeerida, uuesti jagada ja veebis levitada. Rääkige oma perega sellest, et nad kaitseksid oma isiklikku teavet võrgus. Seejärel aidake neil jagada seda, mida nad jagada soovivad, ja kaitsta seda, mida nad jagada ei soovi. Mõnel teenusel, näiteks Google+, on teismelistele kasutajatele rangemad jagamisseaded kui täiskasvanuile, kuid paljusid teenuseid saab kohandada iga pereliikme vajaduste järgi. Rääkige oma perega sellest, mis tüüpi teavet nad avalikult jagada võivad, mida oleks parem jagada ainult mõne sõbraga ja mis peaks jääma privaatseks.

Ohutustööriistad

Tutvuge Google’i ohutustööriistadega, mis aitavad teie perel jälgida oma mainet võrgus.

YouTube

YouTube’i kommentaaride haldamine

Kui keegi sisestab teie videote või kanali kohta kommentaare, mis teile ei meeldi, saate nad YouTube’is blokeerida. See tähendab, et nad ei saa teie sisu kommenteerida ega teile privaatsõnumeid saata.

Lisateave

Kellegi YouTube’is blokeerimiseks minge tema kanali lehele, millel peaks olema URL, mis näeb välja umbes selline: www.youtube.com/user/NIMI.

Klõpsake tema vahekaardil „Teave” oleval lipuikoonil.

Lõpuks klõpsake kasutaja blokeerimiseks.

YouTube

Videote jagamine õige publikuga

Olenemata sellest, kas soovite hoida video privaatsust, jagada seda mõne sõbraga või avaldada seda kogu maailmale, on teie jaoks olemas sobiv privaatsusseade. YouTube’is määratakse videote vaikeseadeks „Avalik”, kuid saate seadeid video üleslaadimise ajal hõlpsasti valikuga „Privaatsusseaded” muuta. Kui muudate hiljem meelt, saate juba üles laaditud video privaatsust muuta.

Lisateave

Privaatsusseadete muutmiseks avage videohaldur.

Otsige muudetav video üles ja klõpsake seejärel nupul Muuda.

Avage rippmenüü „Privaatsusseaded”.

Kõigiga jagamiseks tehke valik Avalik, video linki omavate kasutajatega jagamiseks valik Pole nimekirjas või konkreetsete kasutajatega jagamiseks valik Privaatne.

Klõpsake valikul Salvesta muudatused.

Google+

Soovimatute kommentaaride või siltide peatamine

Kui te ei soovi teenuses Google+ kellegi postitusi näha, saate selle inimese blokeerida, kui avate tema profiili ja teete valiku Teavita/blokeeri: [isiku nimi]. Samuti saate teatud postitused vaigistada, nii et te ei näe neid enam oma voos.

Lisateave

Kellegi blokeerimiseks lauaarvutis minge selle kasutaja profiilile.

Klõpsake profiili servas valikul Teavita/blokeeri: [isiku nimi].

Kinnitage, et soovite selle isiku blokeerida.

Google+

Valige, kelle värskendusi oma voos näete

Mis siis, kui keegi lisab teid oma suhtlusringi, kuid te ei ole temaga suhtlemisest huvitatud? Kui te ei soovi kasutajat blokeerida, saate ta hoopis summutada. Kui summutate kasutaja, ei saa te enam tema ega tema lehe märguandeid.

Lisateave

Avage Google+.

Minge kellegi profiilile/lehele.

Klõpsake tema profiilifoto ja teabe all oleval noolel.

Tehke valik „Summuta [isik/leht]”.

YouTube

Juhtige vestlust oma videote teemal

YouTube’i kanali kommentaaride modereerimine on lihtne. Saate valida, kas kustutate kommentaare või ei lase konkreetsete inimeste või konkreetsete märksõnadega kommentaare enne ülevaatust avaldada.

Lisateave

Kommentaaride modereerimiseks klõpsake valikute nägemiseks kommentaarist üleval paremal asuval noolel.

Klõpsake valikul Eemalda, et kommentaar YouTube’ist maha võtta.

Või klõpsake valikul Blokeeri kanalist, et blokeerida kasutaja kommentaaride sisestamine teie videotele ja kanalile.

Jaotises Kommentaaride seaded saate taotleda kõigi uute kommentaaride kinnitamist enne nende postitamist või kommentaaride keelamist.

Jaotises Kommentaaride seaded saate määrata filtrid selle kohta, kes saab teie kanalit kommenteerida. Samuti saate blokeerida teatud sõnu sisaldavad kommentaarid.

Vaadake veel ohutustööriistu